El Piano, un instrument per conèixer

Avui estudiarem i escoltarem un instrument que tots coneixem:

EL PIANO

The InfoVisual.info site uses images to explain objects.

Es tracta d’un instrument de teclat de CORDA PERCUTIDA.

El piano es construeix en dues modalitats principals. Una és el piano de cua i l’altre el piano vertical; actualment també se’n construeixen d’electrònics.

Les seves parts principals són:

  • Taula de ressonància: de dimensions  considerables és disposa  verticalment o horitzontal. Depèn de quin tipus de piano està feta de fusta d’avet.
  • Cordes: té unes cordes d’acer molt resistents, estan ordenades  segons la seva longitud ( de greu les més llargues  a agut les més  curtes )
  • Claviller: és un bloc de fusta de faig fet gràcies a un contraplacat de diversas fulles de divers gruix, molt sòlid i compacte.
  • Teclat: son més o menys 7 octaves i quart, és a dir,  87 tecles. És un sistema de palanques  ( normalment  una per  cada nota )
  • Pedals:  el piano té un joc de dos pedals: El pedal de la dreta s’anomena  pedal de ressonància ( separa de cop tots els apagadors de les seves cordes ). I  el pedal de l’esquerra  s’anomena pedal de piano o sordina (permet canviar cap  a més fluix la intensitat del so )
  • Faristol: on apoiar les partitures

El veiem per dins ?

floraterensi

About floraterensi

Mestra especialista de música i apasionada de les TIC
Article escrit a: Audició, C. Inicial, Instruments. Afageix a preferits permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>