Santa Cecília

Celebrem Santa Cecília amb una audició

santa-cecilia-musica

Encara que avui no és divendres 22 de novembre, dia en que celebrem SANTA CECÍLIA, patrona de la música, ens hem avançat i hem gaudit d’una audició de 1r a 4t al gimnàs de l’escola.

Amb un munt d’instruments de percussió, corda i vent d’arreu del món en Jordi de la companyia KHAN CARTRÓ ens ha fet gaudir tot escoltant el so d’instruments gens coneguts per a nosaltres.

logo

Us deixem una petita mostra fotogràfica:

1r i 2nINSTRUMENTS D’ARREU DEL MÓN

3r i 4tL’HOME DELS VENTS

Santa Cecíla, Patrona del Música

Untitled 1Aquest dijous 22 de novembre com cada 22 de novembre se celebra a tot el món la festa de Santa Cecília, Patrona de la Música, en commemoració del dia del seu naixement. Santa Cecília va morir màrtir l’any 230, condemnada per l’alcalde de Roma, Almaquio, qui va intentar sense èxit persuadir-la de renegar de la seva fe.

Al 1736, Haendel (1685-1759) li dedica l’Oda per al Dia de Santa Cecília a penes quatre anys abans de compondre “El Messies”. Charles Gounod (1818-1893) compon una “Messe solennelle de Sainte Cécile“. Benjamin Britten (1913-1976), nascut per cert el dia de Santa Cecília, li compon l’Himne al Dia de Santa Cecília. L’espanyol Salvador Giner (1832-1911) li dedica així mateix un “Himne Pregària a Santa Cecília“.

Curiosament, el dia de Santa Cecília neix el gran compositor espanyol Joaquín Rodrigo (1901-1999), per cert, cec des dels tres anys, com dels cecs diuen alguns és també patrona Santa Cecília.

Us deixo més informació sobre la diada i aquesta Santa tan excepcional !!!!

Untitled 2

“La Cuina dels ritmes”, un taller de percussió per al cicle inicial

Ahir divendres vam tenir una gran sorpresa quan en arribar al gimnàs hi vam trobar una taula enorme molt ben parada….. es tracta de “ La cuina dels ritmes“, un taller que en Jordi, de KHAN CARTRÖ FACTORIA ARTÍSTICA, ens ha dut a l’escola.

logo tallersEntre plats, culleres, olles i cassoles hem fent una bona música !!!! No ens hauríem imaginat mai que la cuina pogués ser així de rítmica i divertida !!!!

Escolteu-nos…..

1r A

IMG_6278 petita

1r B

IMG_0815 petita

2n A

IMG_0891 petita

2n B

IMG_0808 petita

Moltes gràcies Jordi

ho hem passat genial !!!

Concert de Santa Cecília per al cicle inicial

Avui els nens i nenes del cicle inicial han rebut una visita molt especial…. la Jana !

Ha estat amb motiu de la celebració del Dia de la Música que ho hem celebrat amb una audició a l’escola:

“La Jana i els Sentiments Sonors”

La Jana ha perdut els SENTIMENTS… l’ajudem a trobar-los ????

Aquí us deixem algunes imatges de l’audició:


A 2n B hem començat a fer alguns dibuixos sobre l’audició:

Arriba el Dia de la Música. Celebrem Santa Cecília, patrona de la música

arpaAquest dimecres 22 de novembre com cada 22 de novembre se celebra a tot el món la festa de Santa Cecília, Patrona de la Música, en commemoració del dia del seu naixement. Santa Cecília va morir màrtir l’any 230, condemnada per l’alcalde de Roma, Almaquio, qui va intentar sense èxit persuadir-la de renegar de la seva fe.

Al 1736, Haendel (1685-1759) li dedica l’Oda per al Dia de Santa Cecília a penes quatre anys abans de compondre “El Messies”. Charles Gounod (1818-1893) compon una “Messe solennelle de Sainte Cécile“. Benjamin Britten (1913-1976), nascut per cert el dia de Santa Cecília, li compon l’Himne al Dia de Santa Cecília. L’espanyol Salvador Giner (1832-1911) li dedica així mateix un “Himne Pregària a Santa Cecília“.

Curiosament, el dia de Santa Cecília neix el gran compositor espanyol Joaquín Rodrigo (1901-1999), per cert, cec des dels tres anys, com dels cecs diuen alguns és també patrona Santa Cecília.

Us deixo més informació sobre la diada i aquesta Santa tan excepcional !!!!

santa cecilia

Dia de la Música per al cicle mitjà

Untitled 1

Encara no ha arribat el DIA  de la MÚSICA però els nens i nenes del cicle mitjà hem anat avui a l’Auditori del carrer Dolors Masferrer i Bosch. Allà hem escoltat MÚSICA TRADICIONAL.

“En aquestes audicions aprendreu les característiques principals de les músiques tradicionals i en sentireu una bona mostra. Us presentarem alguns dels seus instruments específics (com el flabiol i tamborino, l’acordió diatònic, la tarota o el sac de gemecs), sentireu músiques lligades a contextos populars concrets (jotes, polques o pasdobles per ballar, músiques d’acompanyar gegants, cançó improvisada), i podreu veure com aquest camp musical és flexible, creatiu i apassionant. Sentireu peces de solista (acordió, flabiol i tamborí), petites formacions com la “mitja cobla” (sac de gemecs i flabiol i tamborí), alguna cançó en polifonia a cappella i altres combinacions instrumentals. I finalment, tindreu ocasió de participar-hi activament, amb la cançó i dansa que heu preparat a l’escola, i les corrandes que us heu inventat!”

Aquest ha estat el repertori de cançons i danses:

- BALL DE PANDEROS DE VILAFRANCA (jota, trad. catalana)

- PEÇA DE FLABIOL – flabiol i tamborino

- BRUNO (Carles Belda) – acordió diatònic

- PASDOBLE DEL TOSQUIETS (Àngel León “El Tosquiets”)

- EL MARINERO (trad. cat.) – veus a cappella

- JOTA D’ASCÓ (trad. cat.)

- BALL DE NOCES (trad. cat.) – cobla de tres quartans

- MANULA MU (trad. grega) – amb el públic

- CORRANDES (tradicional / Pere Romaní) – amb el públic

- MARXA DEL COMARE (Josep Jordana, “El comare”)

Aquests som nosaltres !!!

IMG_2249 petita

Preparem la diada de Santa Cecília amb una adudició sobre MÚSICA TRADICIONAL

Ben aviat celebrarem el Dia de la Música amb Santa Cecília com a patrona. I per  això els nens i nens del cicle mitjà anirem a escoltar una audició sobre MÚSICA TRADICIONAL a l’Auditori de les Corts.

Per tal de participar a l’audició de forma activa ens han demanat d’aprendre aquesta dansa grega i inventar unes quantes corrandes que cantarem en directe amb els músics.

Ens animen ???

DANSA GREGA

CORRANDES

Les “corrandes” són un dels gèneres del que anomenem “cançó improvisada”, que tradicionalment es pot fer amb diferents melodies i formes poètiques. Els corrandistes amb prou pràctica s’inventen les lletres en el mateix moment.

“Un Viatge pel Musical”, una audició per celebrar Santa Cecília per Cicle Mitjà

Amb motiu de la celebració del “Dia de la Música”, el Centre de Recursos Pedagògics ha organitzat unes representacions per acostar el musical a l’alumnat dels centres educatius de les Corts.

un-viatge-pel-teatre-musical

UN VIATGE PEL MUSICAL és una fresca posada en escena de la història del musical, que compta amb una pianista i quatre cantants i actors de musical. Junts ens fan reviure en directe les diferents etapes de la història d’aquest gènere teatral i ens ofereixen una selecció de les cançons més conegudes tant per petits i com pels més grans.

L’espectador viatja als inicis del musical amb les operetes d’Offenbach i ràpidament entra al món dels grans musicals americans com “West Side Story” (Bernstein), “ElMikado” (Gilbert i Sullivan) o “Sweeney Tood” (Sondheim) i els catalans “Mar i cel” o “Flor de nit” (Guinovart).

UN VIATGE PEL MUSICAL situa el musical al lloc que li pertoca dins la història recent de les arts escèniques a Europa i Nord-Amèrica. L’audició  mostra la riquesa de disciplines i la gran capacitat d’emocionar d’aquest gènere, a mig camí entre el text, el ballet i l’òpera.

A través de quatre veus en directe i un piano, apropa tots els nens i nenes a les mítiques cançons de Broadway i a les peces de Dagoll Dagom que formen part del nostre imaginari col·lectiu i els descobreix noves maneres de mirar, d’entendre i de gaudir d’aquest gènere.

Tot plegat d’una forma amena i participativa, captivadora.

IMG_0881

Celebrem Santa Cecília amb una audició a l’escola: “Cantem a la Terra”

cantem a la terra

Aquest matí, al gimnàs de l’escola, els nens i nenes de cicle inicial hem gaudit de Santa Cecília amb una audició de BAT Audicions: CANTEM A LA TERRA.

En un moment en què sembla que l’acció de l’ésser humà està perjudicant seriosament l’equilibri de la terra, és necessari mostrar a l’infant el problema que ens amenaça i la importància del seu paper per combatre’l.

Dos músics, i un savi astrònom que viu darrere d’una porta màgica ens faran viatjar per tota la Terra a través de projeccions animades, filmacions i canc?ons per tal de conscienciar-nos dels nostres problemes medioambientals (la pol·lucio?, la tala d’arbres sense control…) i de la nostra capacitat per poder resoldre’ls.

Una història màgica plena de sorpreses i de cançons originals serà l’encarregada de fer reflexionar el nen sobre la importància d’estalviar recursos com l’aigua o l’electricitat, tenir cura del reciclatge i la necessitat de minimitzar els abocaments de deixalles.

Ho hem passat molt bé escoltant i cantant !!!

IMATGES

IMG_0782

Un espectacle sobre Rossini per als nens i nenes del cicle inicial

Untitled 1

Aquest matí els nens i nenes del cicle inicial han assistit, al gimnàs de l’escola, a una audició sobre el gran compositor italià ROSSINI. Ha estat en conmemoració del Dia de la Música.

Rossini vol escriure una cançó però una colla de gats del veïnat no paren de miolar i no el deixen concentrar. D’altra banda la dona de la neteja tampoc no para de cantar les seves coses i de fer aparicions per sorpresa a l’habitació d’en Rossini. Finalment aquest, entre desesperat i divertit ho ficarà tot dins la seva cançó. La música inclou fragments de diferents cançons de Rossini –les més onomatopeiques i divertides i l’incomparable duet dels gats. Els nens participen activament i ajuden a Rossini a compondre la seva cançó.

Celebrem el Dia de la Música amb una audició de Música Tradicional

image_gallery

Amb motiu de la celebració del “dia de la música”, el Centre de Recursos Pedagògics ha organitzat unes representacions per acostar la música tradicional a l’alumnat dels centres educatius de les Corts

Per això aquest matí, els nens i nenes del cicle mitjà, han anat a l’Auditori de les Corts a fer una audició  sobre “Música Tradicional“.

Han pogut veure i escoltar en directe instruments específics de la Música Tradicional, com la gralla, l’acordió diatònic, les castanyoles, el sac de gemecs, el flabiol i el tamborí.

També han participat amb l’instrument de la veu cantant unes corrandes i cantant i dansant una dansa grega.

Ho hem passat molt bé i hem après moltes coses !!!!

El Musical, una audició en el Dia de la Música per al cicle mitjà

Aquest matí tot el cicle mitjà hem anat a l’auditori de les Corts per celebrar el Dia de la Música.

Ens ha agradat molt. Hem escoltat com es va originar el Musical, una mica de la seva evolució, passant per Londres, París, Broadway…. Tot amb exemples musicals d’allò més divertits.

Aquí us deixem una petita mostra de l’audició.

Anem a celebrar “El Dia de la Música”

diamusica2014 Amb motiu de la celebració del “dia de la música”, el Centre de Recursos Pedagògics de les Corts ha organitzat unes representacions per acostar el musical a l’alumnat dels centres educatius de les Corts.

Els nostres alumnes de 3r i 4t tenen una cita el proper dijous 20.

Cliqueu sobre els enllaços per saber-ne més.

        Presentació

        Programa

        Horaris

Santa Cecília, patrona dels músics

arpaAquest dissabte 22 de novembre com cada 22 de novembre se celebra a tot el món la festa de Santa Cecília, Patrona de la Música, en commemoració del dia del seu naixement. Santa Cecília va morir màrtir l’any 230, condemnada per l’alcalde de Roma, Almaquio, qui va intentar sense èxit persuadir-la de renegar de la seva fe.

Al 1736, Haendel (1685-1759) li dedica l’Oda per al Dia de Santa Cecília a penes quatre anys abans de compondre “El Messies”. Charles Gounod (1818-1893) compon una “Messe solennelle de Sainte Cécile“. Benjamin Britten (1913-1976), nascut per cert el dia de Santa Cecília, li compon l’Himne al Dia de Santa Cecília. L’espanyol Salvador Giner (1832-1911) li dedica així mateix un “Himne Pregària a Santa Cecília“.

Curiosament, el dia de Santa Cecília neix el gran compositor espanyol Joaquín Rodrigo (1901-1999), per cert, cec des dels tres anys, com dels cecs diuen alguns és també patrona Santa Cecília.

Us deixo més informació sobre la diada i aquesta Santa tan excepcional !!!!

santa cecilia

Celebrem Santa Cecília amb una doble audició a l’escola

Avui dijous 22 de novembre hem celebrat la diada de Santa Cecília, patrona de la música, amb dues audicions al cole.

Ha estat la companyia de música i teatre ATOT l’encarregada d’apropar-nos al món de l’òpera de la mà de “La petitíssima flauta màgica” de W.A.Mozart  i “Miau” de G.Rossini.

Ho han fet molt bé i hem gaudit de l’espectacle.

Si voleu veure com ha anat cliqueu sobre la imatge i trobareu els videos i les imatges de les dues audicions…

Ens preparem per al Dia de la Música, Santa Cecília !

Per celebrar el dia de la Música, és a dir, Santa Cecília, haurem d’informar-nos primer sobre aquests dos grans compositors. Tots dos van escriure òperes i és sobre òpera que versarà l’audició que us hem preparat per  celebrar Santa Cecília.

Si cliqueu sobre la imatge s’obriran diferents links que us seran útils per a conèixer més aquests músics.

 

 

Aprenem una cançó per Santa Cecília: “El gat és un felí”

Una divertida cançó sobre un gat ens recorda que la setmana que ve, per Santa Cecília, escoltarem a Rossini en el seu “Duet còmic dels dos gats”.

Avui l’han après els nens de 3er. I amb l’Audacity l’han gravat. S’han fixat en com és el so vist en una pista. Com sonava massa fluix l’han amplificat. Han provat també un efecte d’eco…. Que interessant !!!

Al final ha quedat així:

Us deixo la partitura i la lletra de la cançó per si la voleu cantar:Sortim a BTV-Barcelona Televisió

Amb motiu del Dia de la Música, per Santa Cecília, vam anar a una audició de Música Tradicional a l’Auditori de les Corts i BTV va enregistrar l’actuació.

En sortir van entrevistar la Laura de 4rt.

Si cliqueu al minut 4 del següent video la  podreu escoltar.

Aquest és el resum de l’audició:

Celebrem la Jornada de la Música amb una audició de MÚSICA TRADICIONAL

Amb motiu de la celebració del “Dia de la Música”, el Centre de Recursos Pedagògics ha organitzat unes audicions per acostar la música tradicional a l’alumnat dels centres educatius de les Corts.

En aquestes audicions ens ensenyaran les característiques principals de les músiques tradicionals: ens presentaran alguns dels seus instruments específics (com el flabiol i tamborí, l’acordió diatònic o el sac de gemecs).

Hi anem els nois i noies de 3er i 4rt. Us deixem aquí les  CORRANDES que hem preparat:

  • Som els nens d’aquí a l’Ausiàs i venim de tot arreu.

De la Xina, del Perú, del Brasil o d’Uruguay.

  • Ens agrada molt cantar i també els musicals.

Ens agrada molt la flauta per cantar i per ballar.

  • Entre  tots una corranda ens acabem d’inventar.

I així Santa Cecília molt contents hem celebrat.

Celebrem el DIA de la MÚSICA, Santa Cecília

Aquest matí, per fi, hem celebrat la DIADA de la MÚSICA amb un concert de Santa Cecília. Ha estat un concert variat i tots els músics ho han fet d’allò més bé.

GRÀCIES  a tots per haver escoltat i gaudit amb la música !!!

Cliqueu la imatge i veureu les imatges i els videos de la jornada:


El proper 22 de novembre celebrarem la diada de la Música: Santa CECÍLIA, patrona de la Música

Aquest any celebrarem Santa Cecília amb un concert una mica diferent al de cursos anteriors.

Us deixo aquest Wix on trobareu el programa del concert i una mica d’informació sobre Santa Cecília.

( Hi ha espai per a fotos i video que penjarem el dia de la festa )

Avui hem celebrat la diada de SANTA CECÍLIA

Aquest matí els nois i noies de 5è i 6è han representat per a la resta de l’escola el conte musicat de:

“Els Músics de Bremen”

Han representat una versió del conte on els personatges parlaven en anglès.

A més a més dels personatges han intervingut: narradors, flautistes, instrumentistes i cantants. Ah! Sense oblidar l’actuació de l’Agustí, mestre de flauta travessera, i la Vanessa, una estudiant de violí, que també ens han acompanyat en la representació.

Ens voleu veure ? Doncs aquí ens teniu …

SI CLIQUEU LA IMATGE ENS SENTIREU ….

wix-diada-santa-cecilia-petit

Un Viatge pel MUSICAL

El proper dimecres 24 de novembre els nens i nenes de 3er i 4rt aniran a l’Auditori de les Corts per a celebrar “El DIA DE LA MÚSICA“.

Ens han preparat una Audició que de ben segur serà molt interessant sobre: EL MUSICAL

Per a que us comenceu a fer una idea sobre què és un MUSICAL us he preparat aquest Wix amb dos dels musicals que escoltarem. Ho veiem ?

wix-musical

Preparem la diada de SANTA CECÍLIA

ATENCIÓ nois i noies de 5è i 6è !!!! S’acosta la diada de Santa Cecília i, com cada any,

hem de preparar una festa ben musical !!!

Aquest any he pensat en representar un conegut conte, “ELS MÚSICS DE BREMEN”. Però necessito de la vostra participació per a representar-lo i posar-hi la música.

Necessitarem narradors, actors, cantants i flautistes, sense dir que ens cal preparar tota la decoració i el vestuari.

Què, us animeu ????

Per si voleu començar a sentir les melodies de les cançons de cada personatge cliqueu en la imatge i les escoltareu.

caratula-wix

Per practicar amb la Flauta la melodia principal del conte cliqueu aquí sota:

images3

També podeu jugar amb els animals i fer altres activitats amb el Jclic:

images

Ja sabeu que al WIKI hi teniu també tota aquesta informació .

Avui hem celebrat la diada de la MÚSICA, Santa CECÍLIA !!!

Per fi, després de tants assaigs i nervis, ens hem trobat tots els cursos al gimnàs per a gaudir d’un fantàstic dia de SANTA CECÍLIA. Enguany Santa Cecília ha anat de MÚSICA DE CINE.

Cada curs ha representat una pel.ícula o bé amb una cançó, una dansa, o amb la flauta…..

Ho hem passat molt bé escoltant-nos els uns als altres. Ens voleu veure?


Cicle Mitjà hem anat a l’Auditori: ” La Música de Mozart, una capsa de sorpreses”

Avui, per fi, els nens i nenes de Cicle Mitjà hem anat a l’Auditori de les Corts amb motiu de la celebració del “Dia de la Música”, organitzada pel Centre de Recursos Pedagàgics de les Corts.

Un grup de cinc músics, que també han fet d’actors, ballarins i actors, ens han fet un recorregut per la vida de W.A.MOZAT a través de la música que el genial compositor va composar en les diferents etapes.

Ha estat molt interessant i hem après més sobre Mozart.

Aquí teniu un petit resum de l’audició:

A partir de demà al migdia el CRP penjarà fotos i videos sobre la diada. CLICA AQUÍ.

Cicle Mitjà hem anat a l'Auditori: " La Música de Mozart, una capsa de sorpreses"

Avui, per fi, els nens i nenes de Cicle Mitjà hem anat a l’Auditori de les Corts amb motiu de la celebració del “Dia de la Música”, organitzada pel Centre de Recursos Pedagàgics de les Corts.

Un grup de cinc músics, que també han fet d’actors, ballarins i actors, ens han fet un recorregut per la vida de W.A.MOZAT a través de la música que el genial compositor va composar en les diferents etapes.

Ha estat molt interessant i hem après més sobre Mozart.

Aquí teniu un petit resum de l’audició:

A partir de demà al migdia el CRP penjarà fotos i videos sobre la diada. CLICA AQUÍ.

Ens estem preparant per al DIA de la MÚSICA, " SANTA CECÍLIA "

D’aquí a vint dies celebrarem a l’escola la diada de SANTA CECÍLIA, la patrona de la Música.

santa-cecilia

Per això comencem ja els assaigs per a que ens surti molt bé. Enguany la festa girarà al voltant de la Música de cine i cada curs prepara una cançó, una peça de flauta o un ball sobre la música d’alguna pel.lícula.

A mida que anem aprenent la nostra actuació us la mostrarem aquí en el bloc. Avui, per exemple, els nens i nenes de han volgut que els enregistrés doncs ja s’ho saben força bé.

Aquí els teniu cantant VOIS SUR TON CHEMIN” de la peli Los chicos del coro, i tocant amb flauta LA FLOR DE LA CANTUTA.

A han preparat dues peces de flauta: TITÀNIC i CARROS DE FUEGO. Escoltem-los !

Els de 4rt no volen ser menys i canten com si d’un musical es tractés, la CANÇÓ DE LES BANANES.

Qui no ha escoltat L’ESCALA MUSICAL de la pel.lícula Sonrisas y Lágrimas ? Els nens de 3er la representen d’una manera ben especial.


Ara els toca als més petits. Els ocellets de P4 fan una coreografia sobre la música de la pel.lícula LA FAMÍLIA ADAMS.

Els de 2on us sorprendran amb aquesta súper cançó: SUPERCALIFRAGILISTICOESPIALIDOSO, de la pel.lícula de Mary Poppins.

 

A 1er ens agrada la peli de La Blancaneus i, encara que a nosaltres no ens convenç això de treballar, ho hem provat xiulant i ….. que fàcil és SI XIULES AL TREBALL !!!


A que no creieu que els cargolets de P3 són uns lleons? Doncs aquí els teniu amb la cançó WHIMOWEH de la pel.lícula d’ El rei lleó.

Els peixos de P5 s’han convertit en detectius. I si no us ho creieu mireu com busquen amb les lupes igual, igual que la famosa PANTERA ROSA.