Hivern

Ens preparem per rebre el Nadal

Calcetines de Navidad - GIFMANIAS’acosta ja Nadal !!!

Temps de recolliment, d’estar en família, de cantar tots junts al voltant del pessebre…

Els nens i nenes del Duran i Bas portem ja setmanes preparant-nos !!! Estem aprenent moltes cançons, algunes de conegudes i d’altres de noves, amb missatges i valors de Pau, d’Amor i de Llibertat. Però ben segur que ens deixem moltes pel camí….

Per a si voleu repassar les Nadales de sempre, en català, en anglès o en castellá, tant se val, us en deixo un petit recull.

Apa, doncs a cantar !!!

nadales1

nadales2

nadales3

nadales4

Amb l’hivern arriba…. Antonio VIVALDI

Untitled 1Tornem a parlar de VIVALDI ara a l’hivern gràcies als seus Concerts de “Les quatre Estacions”.

En aquest cas voldria que escoltéssiu el conegut Concert nº4 en Fa menor, “L’Hivern“.

En aquest Concert Vivaldi proposa una sèrie de detalls i sensacions que descriuen moments que experimentem durant aquesta estació. I no només per la meteorologia, sinó també en el vivencial.

Si entreu en el wix el podreu escoltar dividit en tres moviments. T’imagines què devia sentir Vivaldi en escriure’ls ????

Cançó d’hivern per als petits

Ui, quin fred !!!!

He trobat aquesta bonica cançó que parla de fer fora l’hivern. Què tal si l’aprenem i li diem adéu ja a l’hivern ???

lletra by fterensiSom a l'hivern i VIVALDI torna a sonar

Tornem a parlar d’ A.L.VIVALDI i d’un dels concerts de les seves conegudes “Quatre Estacions”, el concert nº 4 en Fa menor: L’Hivern.

Vols escoltar-lo ?


Som a l’hivern i VIVALDI torna a sonar

Tornem a parlar d’ A.L.VIVALDI i d’un dels concerts de les seves conegudes “Quatre Estacions”, el concert nº 4 en Fa menor: L’Hivern.

Vols escoltar-lo ?


Preparem el NADAL !!!

S’acosta el NADAL i ja comencem a preparar-nos !!!

Aquest any el nostre Festival de Nadal girarà al voltant del CALENDARI DE NADAL.Farem un repàs a les principals tradicions nadalenques i us les ensenyarem a través de cançons i balls.

Per això he preparat aquest WIX on hi trobareu de tot: Cançons, peces de Flauta, Audicions, Musicogrames i tot sobre la tradició del Nadal.

Espero que us agradi !!!

 

Audició: "Passeig musical amb trineu" de LEOPOLD MOZART

mozart

Coneixeu el pare de Wolfgang Amadeus Mozart ? Es deia LEOPOLD MOZART.

Cliqueu aquí sobre i sentireu una de les seves obres:

“PASSEIG MUSICAL AMB TRINEU

Audició: “Passeig musical amb trineu” de LEOPOLD MOZART

mozart

Coneixeu el pare de Wolfgang Amadeus Mozart ? Es deia LEOPOLD MOZART.

Cliqueu aquí sobre i sentireu una de les seves obres:

“PASSEIG MUSICAL AMB TRINEU

Ui, quin fred!!!! Gairebé ja som a l’HIVERN

Gairebé ja som a l’hivern i cap músic millor per a descriure’l que el nostres conegut ANTONIO LUCIO VIVALDI, amb el seu concert de “Les quatre estacions“.

Aquest concert parla de les quatre estacions. Si vols avui escoltarem L’HIVERN. Está dividit en tres moviments.

L’escoltem?

Primer moviment. Allegro non molto

Segon moviment. Largo

Tercer moviment. Allegro

Fem un “Passeig musical amb trineu”, LEOPOLD MOZART

Sí, sí…… encara som a la tardor però avui hem fet una audició que ens transporta a un lloc nevat i on fa fred, on els trineus tirats per cavalls llisquen per sobre la neu i tothom va d’excursió ben  abrigat.

Hem escoltat un ” Passeig musical amb trineu” de Leopold Mozart, el pare de Wolfang Amadeus Mozart.

Leopold Mozart, compositor austríac (1719-1787) que ha passat a la posteritat com a pare que prudentment i sistemàticament va ajudar a desenvolupar el talent dels seus fills Maria Anna i Wolfgang Amadeus, els dos únics supervivents dels set fills que va tenir el matrimoni Mozart; com a autor del primer mètode de violí conegut mundialment i, finalment, com a compositor.

Va compondre obres de caràcter religiós, serenates, concerts, música de circumstàncies, simfonies i divertiments. Leopold Mozart compongué música «popular»   (melodia fàcil i una composició senzilla amb períodes clars perquè tothom  pogués comprendre la seva música ). Ell volia que les seves composicions agradessin el públic i li permetessin de guanyar diners.

El Passeig musical amb trineu és una obra «d’humor musical». Fou composta per a les festes de carnaval d’Ausgburg, al mes de gener de 1756, quinze dies abans del naixement de Wolfgang Amadeus. S’hi descriu el viatge en trineu d’un grup de persones que es dirigeixen a una festa. A mig camí descansen i després continuen el viatge; arriben a la sala de ball, ballen les danses alemanyes i, finalment, tornen a casa.

Vols escoltar-lo?

Ara escoltaràs un altre fragment on  els excursionistes han arribat a alguna caseta al bosc a través de la neu i descansen prop del foc mentre escolten renillar i moure’s els cavalls que són a l’estable.

 

I per què no escoltem una de les danses que ballen els excursionistes a la festa? Aquesta dansa alemanya s’anomena Kheraus.

 

Ara et proposo escoltar una altra peça de Leopold Mozart que segur t’agradarà, és “La Simfonia de les joguines“, la recordes?

Has escoltat les joguines que toquen amb els instruments de l’orquestra ?

NO T’HO PERDIS, AQUESTS SOM NOSALTRES ???